Long Life Group Co., LTD

Nyheder

Høj dosis af NMN hæmmer væksten af ​​lungeadenocarcinom
Slip tid: 2024-04-07 09:24:48  Hits: 3

in april 2023 offentliggjorde kræftformer en undersøgelse med titlen"high dosering NMN fremmer ferroptose for at undertrykke lungeadenocarcinomvækst gennem dennam-medierede sirt1-ampk-acc -vejn"


Resultaterne viste, at overskydendeniacinamid (NAM) blev produceret af metabolismen af ​​høje doser af NMN, og overekspression afniacinamid -phosphoribosyltransferase (NAMPT) kunne reducere det intracellulære NAM -indhold af indhold , derved fremme celleproliferation in vitro og in vivo.


mechanistisk, høje doser af NMN fremmer jerndød gennemnam

medieret sirt1

ampkacc -signalering.---


first etablerede forskerne en række celle- og musemodeller og evaluerede derefter antitumorvirkningerne af høje doser af NMN. Transmissionselektronmikroskopi og mito ferrogreen mærket immunofluorescensassay (Fe2

) blev brugt til at demonstrere jerndød.

+



01


01---

high doser af NMN hæmmer kræftvækst gennem ikke

apoptotisk, ikkeautophagy og ikke
necrotic procedurer

to at bestemme virkningen af ​​NMN på kræftcellevækst vækst Under forskellige doseringsregimenter udførte forskerne celleproliferations- og inhiberingseksperimenter ved anvendelse af forskellige koncentrationer af NMN i A549 og SPCA1 -celler og blev bestemt ved anvendelse af CCK8.


Resultaterne vist. at NMN øgede celleproliferation ved lave doser (10 og 20 mm) og langvarig eksponering (48 timer), men hæmmede celleproliferation ved høje doser (100 mm), og resultaterne af dannelse af tumor koloni bekræftede dette fund.-


in tilføjelse, høje doser af NMN kan fremme celledød. Det vil sige, høje doser af NMN hæmmer kræftcellevækst ved at regulere ikke -napoptotiske former for celledød.

-


high dosis af NMN induceret ikkeapoptotisk regulatorisk død af lungeadenocarcinomceller



subsequent eksperimenter verificerede den inhiberende virkning af høje doser af NMN på kræftvækst yderligere. Høje doser af NMN kan hæmme tumorvækst, og denne virkning er uafhængig af apoptoseprocedurer. Han og Ki67 -farvning af tumorprøver viste, at høje doser af NMN signifikant øgede intratumoralnekrose og hæmmede tumorproliferation uafhængigt af apoptotiske procedurer.


02


High doser afnmn hæmmer kræftvækst ved at inducere jerndødsprogrammer-


how gør høj dosis NMN fremmer celledød? Resultaterne af dannelsesassays med cellekoloniforannelse bekræftede, at høje doser af NMN ikke kunne hæmme cellevækst efter blokering af jerndødsprogrammet med fer1.


in tilføjelse, selvnår Behandlet med jerndødsinducere Erastin og RSL3 fremskyndede NMN døden af ​​A549 og SPCA1 -celler. Disse resultater antyder, at høje doser af NMN inducerer jerndød i lungeadenocarcinomceller og derved hæmmer cellevækst.


03

+

high doser af NMN hæmmer kræftvækst gennem dens metabolitnam

exogen NMNnedbrydes hurtigt til NR og NAM in vivo, og efter at have indtastet celler , NR og NAM katalyseres til NMN af NRK eller NAMPT, og til sidst syntetiseresnad.


to afklar, om NMN eller dets metabolitternam ellernr spiller a Nøglerolle i hæmning af tumorvækst, målte forskerne mængderne af NAM, NR og NMN i A549 og SPCA1 -celler behandlet med høje doser af NMN. at metabolit -NAM -indholdet steg markant, og NAD+/nadh -indholdet faldt markant efter høj dosis af NMN. Derudover viste resultater in vivo -validering også, at NMN -metaboliten NAM har en hæmmende virkning på kræftvækst.


resultaterne af denne undersøgelse antyder, at lokal anvendelse af høj høj Doser af NMN inhiberer stærkt tumorvækst i lungeadenocarcinomceller og inducerer tumorjerndød. I forbindelse med høje doser af NMN hæmmer NAM produceret af overdreven metabolisme AMPK -phosphorylering ved at målrette SIRT1, udløser jerndød gennem ACC -aktiveringsvej og hæmmer lungeadenocarcinomvækst.



in resume, denne undersøgelse fremhæver virkningen af ​​høje doser af NMN på tumorer i manipulation af kræftcellemetabolisme, hvilket giver etnyt perspektiv til klinisk behandling af lungeadenocarcinomepatienter.


Tidligere: NMN kan hjælpe med at forhindre ...

Næste: 9 ændringer i kroppen efter at h...